Side Menu
Slide background

Wireless
Mobiele apparatuur draadloos integreren in uw eigen netwerkomgeving.

Wireless

Het beschikbaar hebben van het internet op een mobiele telefoon, notebook of tablet is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Veel van deze devices hebben geen mogelijkheid meer een netwerkverbinding te maken middels een kabel dus draadloos is noodzakelijk.

logo_new_abgn_nodraft_3d_highres

De draadloze verbindingsmogelijkheden zijn grofweg te verdelen in twee groepen: De technologieën welke gebruik maken van een betaalde frequentieband zoals UMTS, 3G en 4G en de technologieën welke gebruik maken van de licentie-vrije banden zoals de 802.11 wifi standaarden. Hierbij is wifi erg populair omdat we dit vaak zelf kunnen managen en we verder voor het gebruik niet hoeven te betalen per gedownloade mb.

Wifi zoals we het vandaag de dag kennen is er in een aantal smaken:

Wi-Fi Technologie  Frequentie  Bandbreedte of maximale data
 802.11a  5 GHz  54 Mbps
 802.11b  2.4 GHz  11 Mbps
 802.11g  2.4 GHz  54 Mbps
 802.11N  2.4 of 5 GHz  600 Mbps
 802.11ac 5 GHz 1 Gbps

 

TechAccess heeft haar wireless portfolio dusdanig samengesteld dat de beste oplossingen in de markt geboden kunnen worden. Zo blinken de oplossingen in ons portfolio uit in zaken als:

  • Betrouwbaarheid: Denk aan beschikbaarheid van controllers of controllerless oplossingen
  • Schaalbaarheid: De oplossingen schalen van MKB tot grote bedrijven
  • Beheer: Vanaf één punt te beheren en te monitoren al dan niet in de cloud
  • Visie: Onze merken hebben een duidelijke toekomstvisie op het gebied van wireless
  • Focus: Daar waar 1-stop-shop merken geen specifieke focus hebben op een technologie concentreren onze best-of-breed merken zich specifiek op mobility.

 

Gratis Wireless Training

 

BYOD’s of CYOD’s implementatie

De term BYOD (Bring Your Own Device) of CYOD (Choose Your Own Device) is een onderwerp dat menige IT-afdeling bezig houdt. Wat we met de termen BYOD en CYOD bedoelen is het feit dat er steeds meer verschillende typen devices zoals privé aangeschafte laptops, tablets en smartphones moeten worden aangesloten op het netwerk. De zorg van de IT-afdeling is hoe om te gaan met de beveiliging als men deze devices niet goed kan beheren omdat men bijvoorbeeld niet de rechten heeft hier management-software op te installeren of men simpelweg de tooling niet heeft deze devices te beschermen en/of monitoren.

De oplossingen van TechAccess bieden IT-afdelingen de middelen deze BYOD’s of CYOD’s toch op een goede en veilige manier te kunnen koppelen aan een infrastructuur en goed te kunnen beheren. Denk hierbij aan het uitrollen van user-certificaten om vervolgens een EAP-TLS wireless verbinding te kunnen aanbieden maar ook zaken als MDM (Mobile Device Management) en MAM (Mobile Application Management).

Wenst u meer informatie over de Wireless oplossingen die TechAccess in het portfolio heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op via tel. 0499-462121 of info@techaccess.nl

 

Eén van de services welke TechAccess biedt is het uitvoeren van Wireless Site Survey’s.

TechAccess levert professionele producten van onderstaande Wireless leveranciers

Aerohive Networks
Aruba Networks
Fortinet
HPE
Huawei
Juniper Networks
Radwin
Ruckus Wireless
Xirrus