Side Menu
Slide background

SDx
SDx is binnen alle lagen in een infrastructuur terug te vinden.

SDx

SDx (Software Defined Anything), een begrip dat voorkomt uit het veranderde landschap van IT. Door virtualisatie is de IT-infrastructuur de afgelopen jaren veel veranderd. De complexiteit is toegenomen en waar voorheen storage, netwerk en compute aparte onderdelen in het netwerk waren is door virtualisatie dit geïntegreerd.

 
SDx
Met Software Defined wordt de infrastructuur programmeerbaar. Niet de techniek, maar de functionaliteit staat centraal. Eigenlijk wordt de software en hardware van elkaar losgetrokken, hardware wordt ondergeschikt gemaakt aan de functionaliteit. Controle over de hardware is daardoor volledig geautomatiseerd door software.

SDx is binnen alle lagen in een infrastructuur terug te vinden: Software Defined Networking (SDN) en Software Defined Storage (SDS).

 

 

SDN

 

SDN staat voor Software Defined Networking, het is de nieuwe trend op het gebied van networking. SDN is een manier om een computernetwerk in te richten, het is dus een vrij breed begrip. In feite komt het erop neer dat SDN zorgt voor een virtualisatie van het computernetwerk.

 

Deze oplossing zorgt ervoor dat het beheer- en datagedeelte van de hardware afscheiden zijn van elkaar. Waar in de huidige situatie door iedere vendor standaard een eigen OS op de hardware is geplaatst, is dit bij SDN niet het geval. Bare-metal switches worden hiervoor gebruikt en geven de gebruiker de ruimte om er zelf een eigen OS (open source) op te installeren. Door een eigen OS hierop te installeren kan alles naar eigen inzicht ingeregeld worden.

Middels OS als Open Flow en Open Stack kunnen de bare-metal switches geïnstalleerd worden. Open Flow wordt gebruikt om al het netwerk verkeer in te regelen, middels Open Stack kan het hele netwerk incl. servers, security gemonitord en beheerd worden.

Voordelen van SDN:

  • Gemakkelijker een netwerk in te richten
  • Efficiënter om een netwerk te onderhouden door een centrale controller
  • Schaalbaarheid wordt vergroot
  • Kostenbesparing middels goedkopere bare-metal switches

 

 

SDS

 

Software Defined Storage is een software oplossing die onafhankelijk van enige hardware wordt geleverd. Fysieke opslag hardware wordt dus gescheiden van software die de opslaginfrastructuur beheerd. Dit heeft de volgende voordelen;

 

Kostenbesparing

Kosten kunnen worden bespaard doordat SDS de opslagefficiëntie verhoogt.

Uitbreiding van opslagcapaciteit

Bestaande en nieuwe hardware kan virtueel worden samengevoegd waardoor opslagcapaciteit kan worden uitgebreid.

Vereenvoudiging van beheer en datadoorstroom

Doordat SDS de data scheidt van fysieke opslag, wordt data niet meer door verschillende hardware apparaten uitgewisseld. Hierdoor worden opslag en kostenefficiëntie nog verder verbeterd, waardoor opslag-intensieve projecten makkelijker en goedkoper worden voor bedrijven.

Wenst u meer informatie over de SDx oplossingen die TechAccess in het portfolio heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op via tel. 0499-462121 of info@techaccess.nl

Ter ondersteuning van de Security oplossingen heeft TechAccess verschillende services

TechAccess levert professionele producten van onderstaande SDx leveranciers

Aruba Networks
Brocade
Cloudian
Cumulus Networks
Edge-Core Networks
Hedvig
Huawei
Juniper Networks
Nuage Networks
Nutanix
Supermicro