Side Menu

Barracuda Networks

Barracuda Networks biedt leading producten voor drie verschillende markten. Barracuda is de wereldwijde leider van content security appliances. Barracuda biedt producten die organisaties beschermen tegen bedreigingen via e-mail, web en instant messaging. Al heeft Barracuda een sterke security geschiedenis, ze bieden in hun portfolio ook wereldklasse backup en data protectie oplossingen. De oplossingen bevatten message archivering, backup software en applicaties, en offsite backup services. Daarnaast biedt Barracuda ook networking oplossingen aan die applicatie delivery en network access verbeteren. Het gaat hierbij om SSL VPN, Internet link load balancing en server load balancing oplossingen.

Barracuda Networks heeft kantoren op acht internationale locaties en distribueert haar producten in 80 verschillende landen.

Appliances - BARRUCADE

Security Solutions

Barracuda Spam & Virus Firewall

De Barracuda Spam & Virus Firewall is een geïntegreerde hard- en software oplossing voor complete bescherming van uw e-mailserver. Het levert een krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing om spam en virussen uit uw organisatie te weren door de volgende bescherming te bieden:

 • Anti-spam
 • Anti-virus
 • Anti-spoofing
 • Anti-phishing
 • Anti-spyware (bijlagen)
 • Denial of Service

 

De Barracuda Spam & Virus Firewall beschermt uw e-mailserver met 10 beschermlagen:

 • Denial of Service en beveiligingsbescherming
 • IP-blokkeringslijst
 • Rate controle
 • Viruscontrole
 • Barracuda viruscontrole
 • Door de gebruiker gespecificeerde regels
 • Spam ‘vingerafdruk’ controle
 • Intentie analyse
 • Bayesiaanse analyse
 • Regel gebaseerde score

 

Barracuda Web Filter

De perfecte 2.0 bescherming voor uw gebruikers in het netwerk. De Barracuda Web Filter is een geïntegreerde contentfilter, blokkeringstoepassing en oplossing voor spywarebescherming die zowel krachtig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is voor kleine en grote bedrijven. Hij versterkt de internetgebruiksvoorwaarden door de toegang tot websites en internettoepassingen die niets met het bedrijf te maken hebben te blokkeren en verwijdert op een vlotte en volledige manier spyware en andere malware uit uw bedrijf. Geen productiviteitsverlies meer door pogingen om computers te herstellen of weer bruikbaar te maken.

Krachtige bedrijfsgerichte oplossing
De Barracuda Web Filter combineert preventieve, reactieve en proactieve maatregelen om een complete oplossing voor webfiltering te bieden. De Barracuda Web Filter:

 • Blokkeert toegang tot websites op basis van domein, URL-patroon, of inhoudscategorie
 • Blokkeert downloads op basis van het bestandstype
 • Maakt gebruiker-policies voor social media mogelijk (Facebook, Hyves, LinkedIn etc.)
 • Blokkeert toepassingen voor internettoegang, inclusief IM, muziekservices, en software-update-programma’s
 • Wordt geïntegreerd in “safesearch”-filters die in populaire afbeeldingen op zoekmachines zijn ingebouwd
 • Biedt geïntegreerde gateway- en desktop-spywarebescherming

 

Barracuda Firewall

Beyond Traditional Firewalls

De Barracuda Firewall gaat verder dan traditionele netwerk firewalls en UMTS door middel van krachtige netwerkbeveiliging, laag 7 applicatie controles, bewustmaking van de gebruikers en veilige VPN-connectiviteit in combinatie met cloud-gebaseerde malware bescherming, content filtering en rapportage. Het verlicht de performance bottlenecks in Unified Threat Management (UTM) apparaten via intelligente integratie van on-premise en cloud-gebaseerde technologieën. Terwijl de krachtige on-premises appliance is geoptimaliseerd voor taken zoals packet forwarding en routing, Intrusion Prevention (IPS), DNS / DHCP services en site-to-site-connectiviteit; CPU intensieve taken zoals virus scanning, content filtering en gebruiksrapportage profiteren van de schaalbare prestaties en de elasticiteit van de cloud.

 • Eenvoudige Next Generation Firewall met combinatie van on-premise en cloud UTM
 • Management in de cloud
 • Virusscanning, Content filtering, rapportages in de cloud

 

Barracuda Web Application Firewall

Krachtige beveiliging op de applicatielagen  voor websites en webservers.

De Barracuda Web Application Firewall beschermt websites en webapplicaties tegen aanvallers die gebruikmaken van zwakke plekken in protocollen of applicaties, met als doel gegevensdiefstal, Denial of Service of aantasting van de bedrijfswebsite. In tegenstelling tot traditionele netwerkfirewalls of detectiesystemen tegen netwerkintrusion die niet meer doen dan HTTP, HTTPS of FTP-verkeer naar webapplicaties sturen, handelt de Barracuda Web Application Firewall dit verkeer via een proxy af, voert een inspectie uit op eventuele aanvallen en isoleert de webservers van directe toegang door hackers.

Barracuda NG Firewall

Firewall-technologie van de volgende generatie voor gedistribueerde omgevingen.

De Barracuda NG Firewall is een productfamilie van hardware en virtuele apparaten ter bescherming van de netwerkinfrastructuur, ter verbetering van de connectiviteit tussen verschillende locaties en ter vereenvoudiging van het netwerkbeheer. Naast de krachtige netwerkfirewall en VPN-technologieën is in de Barracuda NG Firewall een groot aantal firewall-technologieën van de volgende generatie geïntegreerd, zoals Layer 7 application profiling, intrusionpreventie, webfiltering, antivirus, antispam en controle op de netwerktoegang.

Centraal beheer voor het gehele bedrijf

 • Een consistent beveiligingsbeleid en dezelfde beleidsregels voor het gehele bedrijf
 • Real-time accounting en rapportage voor meerdere gateways
 • Gedetailleerde geschiedenis en rollback van gewijzigde configuraties en beleidsregels voor het   gehele netwerk
 • Een centraal versiebeheer bij updates van antispam, antivirus, webfilters en netwerktoegang

baracuda-security-solutions

Cloud services

Barracuda Web Security Flex

Overmatig bandbreedte gebruik en geïnfecteerde computers zijn slechts twee hoofdpijn oorzaken die veroorzaakt worden door onbeheerd Web gebruik op de werkvloer. Barracuda Web Security Flex™, een cloud gebaseerde Web filtering en veiligheidsdienst, maakt het eenvoudig om problemen die veroorzaakt worden door gebruikersgedrag te vinden en om beleid te creëren voor het behoud van bandbreedte, het voorkomen van malware attacks en het controleren van content access.  De Barracuda Web Security Flex is DE eenvoudige en betaalbare manier om web access te beheren als een cloud gebaseerde service met flexibele implementatiekeuzes. Zelfs bij zeer verspreide organisaties die het netwerk van een groot aantal gebruikers op afstand moeten beheren.

Barracuda E-mail Security Service

De Barracuda Email Security Service is een uitgebreide en betaalbare cloud-based e-mail security service die zowel inkomend als uitgaand e-mailverkeer beschermt tegen de laatste spams, virussen, worms, phishing en Denial of Service attacks. Barracuda E-mail Security Service bevat ook e-mail encryptie en Data Loss Prevention features.

Data Protection

Barracuda Message Archiver

Herkent u ook het probleem van overvolle e-mail boxen? PST-files die op verschillende locaties op het netwerk staan? Het archiveren van e-mails is binnen bedrijven vaak slecht georganiseerd.

De Barracuda Message Archiver is een volledige en betaalbare oplossing voor het archiveren van e-mailberichten, waarmee u op een efficiënte manier e-mails kunt opslaan en bewaren, de productiviteit kunt verhogen en aan regulerende behoeftes en flexibiliteit kunt voldoen. Om een standaardbeleid en probleemloze toegang tot berichten te activeren, wordt de inhoud van e-mails volledig opgeslagen en geback-upt om beheerders, accountants en eindgebruikers in staat te stellen om snel een e-mailbericht terug te vinden dat in het e-mailarchief van een bedrijf werd opgeslagen.

 • Allesomvattende archivering
 • Zoeken en ophalen
 • Beleidsbeheer
 • Intelligent geheugenbeheer
 • Functie-interface
 • Rapportages en statistieken

 

Barracuda Backup Service

Herkent u bij uw klanten de problemen van een back-up door middel van tape? Dit moet handmatig en is erg traag. En in geval van een calamiteit, hoe zet je dan de data weer terug? En waar is dat ene bestand gebleven? Deze problemen zijn nu op een veel snellere en goedkopere manier op te lossen met Barracuda Backup!

Deze problemen zijn nu op een veel snellere en goedkopere manier op te lossen met behulp van de Barracuda Backup Service.

Geïntegreerde lokale- en externe back-up voor probleemloze disaster discovery.

De Barracuda Backup is een complete en betaalbare oplossing voor data backup. Het is een all-inone oplossing die simpel te implementeren is. De Barracuda Backup Server voorziet in een volledige lokale data backup en repliceert de data middels opslag in de cloud naar twee externe datacentra of naar een externe appliance die u zelf kunt beheren. Deze benadering biedt het beste van twee werelden: lokale backups via toepassingsgerichte backupapparatuur voor hoogwaardige prestaties, snelle hersteltijden en databescherming in geval van calamiteiten door opslag in de cloud van Barracuda Networks. Datadeduplicatie vindt inline plaats op block-niveau om de traditionele opslagvereisten voor back-ups 20 tot 50 keer te reduceren, terwijl tevens de vereisten voor back-upvensters en bandbreedte lager uitvallen.

Networking solutions

Barracuda Load Balancer

Volgens kenners bereikt minder dan 20 % van gevaarlijke internettoepassingen interne doelen voor voortdurende beschikbaarheid. Toch blijven er nog enkele uitdagingen over: de productieve tijd behouden wanneer servers uitvallen, de mogelijkheden van datacentra inschatten om een toegenomen belasting te verwerken, en het beschermen van kwetsbare netwerken.

De Barracuda Load Balancer is ontworpen om bedrijven te helpen bij het bereiken van hun doelen. Hiervoor integreert het systeem IP Load Balancing en Network Intrusion Prevention en dit in een betaalbare en gebruiksvriendelijke netwerktoepassing.

Krachtige bedrijfsgerichte oplossing

De Barracuda Load Balancer is ontworpen om allesomvattende IP Load Balancing-mogelijkheden te bieden aan elke toepassing op basis van IP, waaronder:

 • Websites met hoge eisen inzake performance van internetverkeer, FTP, media streaming en Content Delivery-netwerken.
 • Opgeslagen toepassingen die een thin-client-architectuur gebruiken, zoals Windows Terminal Services
 • Andere IP-services die optimale prestaties vereisen, waaronder SMTP, DNS, RADIUS, TFTP

 

Barracuda Link Balancer

Optimaliseert het gebruik van meerdere internetverbindingen in geval van hoge bandbreedtevereisten.

De Barracuda Link Balancer kan worden geschaald voor hoge bandbreedtevereisten en biedt continuïteit voor zowel kleine als grote organisaties met een optimaal gebruik van internetverbindingen zoals T1’s, T3’s, DSL en kabelverbindingen. Omdat de verbindingen van meerdere internetproviders kunnen worden samengevoegd, hoeft er voor het dagelijkse internetgebruik niet in aanvullende, kostbare verbindingen te worden geïnvesteerd. De Barracuda Link Balancer biedt automatische failover als een verbinding uitvalt en garandeert daarmee dat het bedrijfsnetwerk altijd met het internet is verbonden.

 

Voor meer informatie over het Barracuda portfolio neemt u contact op met TechAccess. Bel 0499-462121 of stuur een email naar info@techaccess.nl

Logo Barracuda Networks

Vraag hier direct uw prijslijst aan!

 Dhr. Mevr.

Please leave this field empty.

0499 462 121 info@techaccess.nl Trainingen/workshops Barracuda Networks Barracuda Networks technische documentatie Barracuda Networks partner portal

TechAccess levert professionele producten van onderstaande leveranciers

A10 Networks
Allot Communications
Arista Networks
Aruba Networks
Barracuda Networks
Bluetrace
Brocade
Cumulus Networks
Edge-Core Networks
Fastback Networks
Fortinet
Gemalto
Genie Networks
Global Reach
Hedvig
HPE
Huawei
Infoblox
Juniper Networks
LightCyber
Meraki
MRV
NCP
Pelco
Planet
Pulse Secure
Quorum
Radware
Radwin
RaGaPa
Ruckus Wireless
SAF Tehnika
SecurEnvoy
Smartoptics
Supermicro
Vasco
Viprinet